Személyre szabott születésnapi idézet

A neten rengeteg híres embertől származó születésnapi idézet található, azonban nem egyszerű a választás, ha valamilyen személyre szabott idézetet szeretnénk az ajándék mellé vagy a meghívóra felírni.

Az idézetes oldalakon a születésnapi kategóriában általában kifejezetten az ünneppel, vagy az idősödéssel, esetleg az életkorral kapcsolatos bölcsességek találhatóak, azonban nem biztos, hogy mindenki számára ezek a legtalálóbb idézetek. Természetesen vannak olyanok, amiket mindenkinél el lehet sütni. A Citatum.hu-n jellemzően ilyenek a Születésnap kategória legnépszerűbb idézetei:

A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben. /Abraham Lincoln/

Nem az a fontos, hogy meddig élünk,
Hogy meddig lobog vérünk,
Hogy csókot meddig kérünk és adunk,
Hanem az, hogy volt egy napunk,
Amiért érdemes volt élni.
/Ady Endre/

Onnan tudod, hogy megöregedtél, hogy a gyertyák már többe kerülnek, mint maga a torta.
/Bob Hope/

Nincs baj azzal sem, ha ilyesmit választunk, de a születésnap nem csak a korosodásról szól, lehet új élet kezdése is, de az is előfordulhat, hogy az ünnepeltet egyáltalán nem hatja meg, hogy egy évvel idősebb lett. Ha személyre szabott idézetet szeretnénk választani, érdemes körülnézni más kategóriákban, más témáknál is.

Ha ismerjük az ünnepeltet, gondolkodjunk el rajta, milyen tanácsot adnánk neki, milyen típusú bölcsességre lenne szüksége, mit lenne érdemes megfogadnia a következő évekre. Lehet ez akár munkával, szerelemmel vagy egész mással kapcsolatos dolog is: nem feltétlenül kell az ünnephez kapcsolódnia. Ha van már valamilyen elképzelésünk, használjuk a gyűjteményes oldal saját keresőjét, hogy a választott témában találjunk valami frappánsat. Ha van az illetőnek kedvenc írója, színésze, akár tőle is választhatunk valamit. Ha nem sikerült semmit kitalálni, az is megoldás lehet, ha egyszerűen csak elkezdünk olvasgatni. Könnyen meglehet, hogy egyszer csak találkozunk egy olyan idézettel, aminél beugrik: hopp, hiszen ezt mintha csak neki találták volna ki!

Kiindulásként a www.citatum.hu és az unnepi-idezetek.hu oldalakat ajánlom.

Taktika2012. máj.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!